top of page

Klicka för att redigera den här titeln

Är du nyfiken på Qigong hälsogymnastik från kina

Prova på Qi gong


195:- / pass  eller 10 ggr 1800:- 

har även helgkurs 

anmälan till Sussi 0708741761

Träna Qi Gong för att:

Förbättra

              Allmänhälsan

              Blodcirkulationen

              Koncentration och Inlärning Smidigheten i

kroppen

Motverka

                Stress och Spänningar Åldrandeprocessen

Stärka

           Kreativiteten Psykiskt välbefinnande Immunförsvaret

• Du kan träna själv hemma

Qi gong är en medveten träningsform, där kropp och medvetande tränas samtidigt. Vetenskapliga studier har visat att qi gong stimulerar och stärker leder, muskler, senor och nervbanor. Även cirkulation av exempelvis blod och lymfa stimuleras på ett naturligt och välgörande sätt.

Att träna qi gong

I Qi gong gör man en serie med mjuka rörelser i en särskild följd. Det bästa sättet att lära sig ett program är att gå en kurs och sedan fortsätta med att träna hemma.

Qi gong är mjuk och skön för en kropp som är ovan vid annan träning. Man behöver inte särskilda träningskläder, utan kan träna när som helst i sina vanliga kläder. Det enda man behöver är ett par varma sockor på fötterna. För bästa resultat bör man träna ca 30 minuter varje dag.

Fokusering och balans

Syftet med att träna qi gong är att få en naturlig andning, en naturlig fokusering av koncentrationen och naturliga rörelser av kroppen. Resultatet blir inre samling, koncentration och balans. 

Samtidigt som man tänjer och sträcker på muskler och senor, så stimulerar man akupunkturpunkter på olika ställen på kroppen. Då kan kroppen och hjärtat tillföras qi, levande energi.Under årtusenden har man i Kina tränat qi gong för att stärka och bevara sin hälsa. Qi gong är ett av de fyra ”benen” i Traditionell Kinesisk Medicin, TKM.

Traditionell Kinesisk Medicin, TKM.

TKM genomsyras av helhetstänkandet att kropp och själ är delar av en helhet, i samverkan med varandra. 

De fyra ”benen” i TKM:

• Medicinsk Qi Gong

• Akupunktur

• Örtmedicin

• Kinesisk massage (Tuina)

Qi     kan översättas med livskraft eller energi.

Gong  kan översättas med metod eller teknik.

Qi gong är en medveten träningsform, där kropp och medvetande tränas samtidigt. Vetenskapliga studier har visat att qi gong stimulerar och stärker leder, muskler, senor och nervbanor. Även cirkulation av exempelvis blod och lymfa stimuleras på ett naturligt och välgörande sätt.

Att träna qi gong

I Qi gong gör man en serie med mjuka rörelser i en särskild följd. Det bästa sättet att lära sig ett program är att gå en kurs och sedan fortsätta med att träna hemma. Det går bra att gå på pass varje vecka om det passar bättre .Qi gong är mjuk och skön för en kropp som är ovan vid annan träning. Man behöver inte särskilda träningskläder, utan kan träna när som helst i sina vanliga kläder. Det enda man behöver är ett par varma sockor på fötterna. För bästa resultat bör man träna ca 30 minuter varje dag.

Fokusering och balans

Syftet med att träna qi gong är att få en naturlig andning, en naturlig fokusering av koncentrationen och naturliga rörelser av kroppen. Resultatet blir inre samling, koncentration och balans.

Samtidigt som man tänjer och sträcker på muskler och senor, så stimulerar man akupunkturpunkter på olika ställen på kroppen. Då kan kroppen och hjärtat tillföras qi, levande energi.Under årtusenden har man i Kina tränat qi

Jag började träna qigong

Jag började träna qi gong 1995. Anledningen att jag valt just qi gong är att träningen har hjälp mig att komma i balans med kropp & själ och jag mår för det mesta prima .. Jag upplever det som att jag känner mig lugnare och har blivit mera smidig i kroppen. Det är också ganska mysigt att tända ljus och utföra träningen till stillsam musik . Har blivit nästan helt återställd efter en whiplers skada för ca.16 år sedan.

Bi yun- den hälsobevarande metoden heter en qigong metod

Qi gong former som jag har tränat kallas Biyun - Den hälsobevarande metoden. Ordet Biyun betyder ordagrant ”De azurblåa molnens qi gong”.

 Denna form är enkla långsamma rörelser där muskler och leder jobbar i cirkel formade rörelser med hjälv av koncentration och avslappning och naturlig andning .

Bu Yun - små vita moln på en klarblå himmel heter en annan qigong metod

 Denna qigong form är enkla långsamma rörelser där man trycker på akupunkturpunkter som avgiftar kropp och

sinne .

qigongen balanserar och stärker kropp och sinne och ger en känsla av djup inre frid .

Qigong ökar blodgenomströmningen och förbättrar syretillförseln i kroppen .

Man säger också att ju mer man slappnar av dessto mer kan qi flöda i meridianerna ( energibanor) .

Om man sedan är väldigt koncentrerad samtidigt som man slappnar av kan man styra Qi till de delar av kroppen som behöver stärkas .

 Det är en gammal sanning att qi följer tanken , så där dina tankar är dit riktar du din energi.

Syftet med qigong är att i första hand öppna upp för det naturliga energiflödet i kroppen och i förlängningen att kunna styra qi dit man vill .

 Qi är en neutral kraft i sig och kan programmeras dvs. om du fokuserar på sjukdom och problem så skapar du det samma, om du istället är fokuserad på det som är friskt och på dina möjligheter så skapar du istället HÄLSA OCH FRAMGÅNG.

När man börjar träna Qi gong händer det ibland att en del fysiska och psykiska symtom och obalanser till en början förvärras ,vilket beror på att kroppen bearbetar den aktuella obalansen och påbörjat en självläkningsprocess. Om det uppstår så betecknas det som ett gott tecken och då är det extra viktigt att man upprätthåller sin träning . Då avtar snart det aktuella symtomet och kroppen kan läka sig på ett naturligt sätt.

bottom of page